Szavazz!
More

  Mindent (is) tudnak a fideszesek: a hivatalos döntés előtt győztest hirdettek

  Nem aprózták el a kampányt a fideszes politikusok. Többen közülük olyan fejlesztéseket jelentette be a választások előtt, amelyekről akkor még nem is született hivatalos döntés. Lett is belőle probléma… 

  Erdős Norbert agrárállamtitkár – akit a korrupcióval vádolt Simonka György helyett indít a választáson a Fidesz Békés megye 4-es számú választókerületében – egy március 3-án közzétett videójában beszélt arról, hogy 200 millió forintból készül kerékpárút Dombegyházán Kevermes felé. A bökkenő csak az, hogy az erről szóló támogatói döntés 20 nappal később, március 23-án született meg. Ráadásul a Dombegyháza által elnyert Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz támogatás még nem is áll rendelkezésre, ugyanis ez a program része a 2021-27 közötti időszakra vonatkozó uniós források felhasználásáról szóló partnerségi megállapodásnak, amit egyelőre nem fogadott el Brüsszel.

  „Köszönöm, viszonthallásra”

  Tessely Zoltán, Bicske és környékének fideszes képviselője szintén még a hivatalos döntés előtt tette közzé a TOP Plusz-program pályázati nyerteseinek névsorát, Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés fideszes elnöke pedig március 22-én, megint csak egy nappal a hivatalos verdikt előtt beszélt a dunaújvárosi térség nyerteseiről. 

  Ezekből a megelőző közlésekből lettek is problémák: nagyon örültek például Pátkán, hogy nyertek 355,3 millió forintot komplex klímavédelmi fejlesztésekre, de Tessely kicsivel azután, hogy a nyertesek listáját közölte, lecserélte korábbi tájékoztatását, és egy új listát publikált. Ebben már nem csak Pátka, de Velence és Pusztaszabolcs sem szerepelt.

  Gerhard Ákos, Velence független polgármestere, Tessely Zoltántól és Molnár Krisztiántól is próbált magyarázatot kérni, de azóta nem tudta elérni őket. Molnár Krisztiánt a 24.hu internetes újság telefonon kereste meg, de amikor a megyei elnök meghallotta, hogy milyen témával kapcsolatban hívták, csak annyit mondott: „Köszönöm, viszonthallásra”, majd bontotta a vonalt.

  A tatami-ügy

  Valamivel eredményesebben volt Zsuffa Erzsébet, Pusztaszabolcs független polgármestere. Egy interjúban a polgármester azt nyilatkozta, hogy ha opció lehetne – karatebajnok múltjára való tekintettel – örömmel hívná tatamira a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, ott ugyanis legalább egyenlőek lennének a feltételek. A fideszes Molnár Krisztián erre Facebookon úgy reagált: „Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester asszony verekedni hív, én pedig őt a bíróságra…”

  Lázár vs Simonka: Kinek van több vaj a füle mögött?

  Mint ismert, Békés megye 4-es számú választókerületében azért kellett a Fidesznek Erdős Norbertre cserélnie Simonka Györgyöt, mert utóbbi ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik bűntetőeljárás. Korábban a Fidesz nagyágyúja, Lázár János azt nyilatkozta a Telexnek, hogy Simonka Békés megyében kezdte, és ott is fejezi majd be a pályafutását, illetve a bíróságon. Errre reagálva Simonka azt mondta, hogy „én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy, ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő. Én a párttársaktól azt hallottam, hogy Lázár János szégyellje magát.”

  Elegant man with banknote isolated on white

  Ne hagyd ki