Szavazz!
More

  Nemes Andrea: a térségünk Magyarország ékkövévé válhat

  Nem szabad, hogy a települések fejlesztése a helyi önkormányzatok politikai hovatartozása alapján történjen – vallja Nemes Andrea. Komárom-Esztergom megye 3-as számú választókerületének ellenzéki jelöltje (a civil életben ügyvéd) az április 3-i választásról beszélt lapunknak, és arról, hogy szerinte a jó képviselő tigrisként harcol hazájáért és a helyiekért.

  „A politikai pálya már régóta érdekelt. 2014-ben lettem helyi önkormányzati képviselő Komáromban, jelenleg a második ciklusomat töltöm. A mai napig dolgozom mint ügyvéd. Nekem ez a hivatásom, amit nagyon szeretek. Szeretem az ügyeket, a jogot, bíróságon tárgyalni, beadványokat, szerződéseket szerkesztetni, ügyfelezni, jogi segítséget nyújtani. Nem könnyű a női politikusok élete, főként, ha a polgári életben is helyt kell állniuk. Egy 23 és egy 11 éves lányom van, teljesítenem és bizonyítanom kell anyukaként, feleségként, ügyvédként és politikusként. Nem panaszkodom, nagyon sokan állnak mellettem, mögöttem és bírom a terhet. Édesanyaként pontosan tudom, hogy egyszerre sok szerepet kell ellátni ahhoz, hogy működni tudjon egy család. Mindez a közösségre is igaz. Egy jó képviselő gondoskodó, védelmező, szeretettel, szenvedéllyel dolgozó, és ha kell, a hazájáért és a helyiekért tigrisként harcoló. Most erre a szerepre készülök.”

  Andrea ügyvédi tevékenysége során foglalkozik gazdasági, polgári jogi, védjegyügyekkel. Azonban elhivatottá vált a családjogi, családvédelmi ügyek iránt. „Nagyon sok ügyfelem a közös harcunk, a bírósági procedúra végére a barátommá vált, hiszen emberek képviseletét csak szívvel és lélekkel lehet ellátni. Több nyelven beszélő európai állampolgárként szívesen foglalkozom külpolitikával és Európai Uniós ügyekkel is.” 

  Szűk két hét maradt hátra a választásokig, mint a legtöbb helyen, a tét Komárom-Esztergom megyében is nagy. Ennek megfelelően az egyesült ellenzék jelöltje sokat dolgozik és kampányol. „Rengetegszer bejártam már a körzet 41 települését. Közvetlen találkozási lehetőséget kaptunk, illetve biztosítottunk a választóknak. Levél, szórólap, újság, személyes találkozók formájában juttattuk el az információkat, üzeneteinket. Nagyon sok személyes találkozón vagyunk túl. Interjúkat adok, megbeszéléseket folytatok. A cél az, hogy ott legyünk a választók között, mert ők ezt igénylik. Nem az emberek vannak a politikusokért, hanem a politikusok az emberekért! A körzet lakóinak arra van szükségük, hogy a politikus elérhető legyen a számukra, kérdezhessenek tőle, kritizálhassák, elmondhassák a véleményüket, segítséget kérhessenek. Én, illetve segítőim pedig meghallgatjuk őket. Ez az igazi nemzeti konzultáció, ami kint folyik a körzetben és nem populista, drága közpénzben elkészített kormányzatai kiadványokban”. Andrea kiemelt célként fogalmazta meg, hogy a választókkal való kapcsolattartás érdekében rendszeresen fogadóórát fog tartani. 

  Komárom-Esztergom Megye 3-as számú választókörzetében 41 település található. Andrea elmondta, hogy a települések, a térség nem úgy fejlődik, ahogy azt kedvező földrajzi elhelyezkedése lehetővé tenné. „Meg kell szüntetnünk a települések közötti egyenlőtlenségeket és azonos esélyek melletti fejlődését kell biztosítanunk. Nem szabad, hogy a települések fejlesztése a helyi önkormányzatok politikai hovatartozása alapján történjen” – érvelt a képviselőjelölt. Állítja, hogy vissza kell adni a települések, önkormányzati önrendelkezési jogát. Példaként emelte ki, hogy volt olyan település, ahol a polgármesterrel azt közölték: a településen „a fű sem fog nőni”, ha nem úgy történik egy beruházás, ahogy a körzet elöljárója akarja”. Egy országgyűlési képviselőnek együtt kell működnie a polgármesterekkel és segítenie a települések fejlődését. Ezzel szemben jelenleg úgy tűnik, hogy a polgármesterek az országgyűlési képviselő „beosztottjai”. Vissza kell állítani a civil közösségek és az önkormányzatok beleszólási jogát a helyi ügyek érvényesítése érdekében. 

  Emellett szükség van értő figyelemre, a problémák pontos feltérképezésére, végül a hatékony megoldásra egy komoly tervezést követően. Andrea elmondta, hogy „a munkámban, a közéletben is ezeket kívánom nyújtani minden komáromi, oroszlányi és a választókerület többi településén élő polgárnak. Bizalmat kérek a választóktól, hogy megszolgálhassam azt, közös gondolkodást, hogy a felmerülő akadályokra megoldást találjunk, és érdemi fejlesztéseket valósíthassunk meg. Amit kínálok: alázatos munkát, tisztességet, fejlődést. Hiszek abban, hogy a térségünk Magyarország ékkövévé válhat! Látom a megannyi lehetőséget, amelyeket megragadva képesek lehetünk vonzóbbá, élhetőbbé tenni a településeinket.”

  Nagyon sok feladat vár a megalakuló országgyűlésre, az egyes térségek országgyűlési képviselőire. „Vállalom, hogy a személyes találkozások alkalmával, a számos fórumon elhangzott ígéreteimet megtartva a választókerület valamennyi lakosát a választások után is a helyiek érdekeit mindenkor szem előtt tartva fogom képviselni”.

  Dr. Nemes Andrea meggyőződése, hogy a Magyarországot érintő súlyos társadalmi válságra, a fiataljaink elvándorlásának, az egészségügyi szakdolgozók, a tanárok, a rendőrök pályaelhagyásának megakadályozására, a lakhatási válság megoldására, a romokban heverő egészségügy, oktatásügy helyreállítására, a nyugdíjak értékállóságának megőrzésére, az infláció megállítására csak párbeszéd útján találhatnak a politikusok igazságos és hatékony megoldást, választ.

  „Véget kell vetni annak a korszaknak, amikor a politikusok bármit ígérhetnek következmények nélkül. Úgy kell dolgoznia minden országgyűlési képviselőnek, hogy az elkövetkező négy év bármelyik pillanatában számonkérhesse a kampányban tett kijelentéseit a választó. Soha ne fordulhasson elő még egyszer, hogy a választott képviselő csak szavakban képviseli választóit, tettekben már nem. A megalakuló országgyűlés első és legfontosabb feladata az lesz, hogy visszaadja az embereknek az igazságba vetett hitét. Sok teendő van, de a legfontosabb a bizalom helyreállítása.”

  Magyarország április 3-án választ. Andrea a következőket fogalmazta meg: „Kérem menjenek el szavazni, vegyék kezükbe a sorsukat és alakítsák is. Mert így tudjuk újra elhozni a társadalmi megbékélést Magyarországon. Legyen Magyarország mindannyiunké.”

  Ne hagyd ki