Szavazz!
More

  Az édesanya visszavenné az iskolákat

  Az utóbbi 12 évben most először egyetlen ellenzéki jelölt áll szemben a kormánypártok emberével minden választókerületben. A kormányváltásra készülő mezőny meglehetősen vegyes: akadnak újrázni akaró parlamenti képviselők, szép számmal startvonalhoz álltak helyi politikusok, és vannak persze újoncok is. Óriási feladattal kell megbirkózniuk, egyrészt ez a választás helyben dől el, másrészt egy sokszínű (DK-s, Jobbikos, LMP-s, momentumos MSZP-s, párbeszédes) támogatói bázisnak kell beszélniük. 

  Jancsó Zita, Győr-Moson-Sopron megye 1. számú választókerületének DK-s országgyűlési képviselőjelöltje elsődleges feladatának érzi, hogy Győrben megszüntesse a közlekedési káoszt, hogy a város ne csak fejlődő, de élhető hely is legyen. Két iskolás gyermek édesanyjaként azt is nagyon szeretné, ha az iskolák visszakerülnének önkormányzat fennhatósága alá. Illetve erősítené a szociális és az egészségügyi gondoskodást, így bérlakáshoz juttatna mindenkit, aki igazán rászorul, és mindent megtenne, hogy rövidüljenek az egészségügyi várólisták.

  Jancsó Zita aktív közösségi médiakampányt folytat, melynek során helyi és országos politikai kérdésekkel is foglalkozik. Megszólalt többek között a győri óvónők ebédpénzének elvétele utáni ruhapénz megvonással kapcsolatban, de előszeretettel bírálja Simon Róbert jelenlegi országgyűlési képviselőt is annak parlamenti munkája kapcsán.

  A politikus rendszeres kiáll az ellenzéki összefogás mellett, kifejti véleményét a kormány Covid elleni védőoltások kapcsán éppúgy, mint az elszabaduló inflációval kapcsolatban. Facebook-oldala tanúsága szerint a győri közösségi életben is szívesen részt vesz, gyakran találkozni vele az utcán. Ilyenkor rendszerint az ellenzék mellett kampányol, meghallgatja az emberek panaszait, kapcsolatot ápol a választóival.

  A képviselőjelölt munkája be is érett, hiszen a tavaly októberi voksoláson viszonylag magabiztos győzelmet tudott aratni, az összes szavazat 54,9 százalékával végzett az élen. A választók bizalmát még az sem tudta megrengetni, hogy Jancsó a Partizán által szervezett jelölti vitán elfoglaltságaira hivatkozva nem vett részt.

  Érdemes kiemelni, hogy az ellenzék reményteli helyzetben állhat a választási startvonalra, az utóbbi időszakban ugyanis a kormánypártok helyi képviselői sorra szolgáltatták a különböző botrányokat. A pálmát persze még mindig a Borkai-féle horvátországi kiruccanás viszi, a botrány következményeként lepleződött le a győri polip, vagyis az ex-polgármester hatalmi köre, ami az évek során hatalmába kerítette a várost. A helyi országgyűlési képviselők, Kara Ákos és Simon Róbert Balázs pedig tétlenül nézték végig, ahogy ez az érdekcsoport szinte teljes egészében kisajátítja az ország egyik legfejlettebb városának erőforrásait.

  Polgári jólét

  Három győri lakás egyedüli tulajdonosa, egy győri lakást és egy balatonalmádi családi házat pedig fele részben birtokol. Két személygépkocsija van, állampapírban 20 millió forint befektetése, takarékbetétben 3 millió forintja van. Lakáshitele 2 millió forint.

  Itthon találta meg

  Jancsó Zita általános és középiskolát is Győrben végezte, majd a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján szerzett diplomát. Bár dolgozott Bécsben, igazi hivatását családi vállalkozásában találta meg. 

  Ne hagyd ki