Szavazz!
More

  Egy üllői civil hívja ki a hatalmat

  Az utóbbi 12 évben most először egyetlen ellenzéki jelölt áll szemben a kormánypártok emberével minden választókerületben. A kormányváltásra készülő mezőny meglehetősen vegyes: akadnak újrázni akaró parlamenti képviselők, szép számmal startvonalhoz álltak helyi politikusok, és vannak persze újoncok is. Óriási feladattal kell megbirkózniuk, egyrészt ez a választás helyben dől el, másrészt egy sokszínű (DK-s, jobbikos, LMP-s, momentumos, MSZP-s, párbeszédes) támogatói bázisnak kell beszélniük. Lássuk a fideszesz Szűcs Lajos kihívóját, Fricsovszky-Tóth Pétert Pest megye 7. számú választókerületéből!

  A civil ellenzéki jelölt, Fricsovszky-Tóth Péter mintegy 40 százalékkal több szavazatot szerzett a momentumos Farag Alexandránál a tavalyi őszi előválasztáson. Azt tartja legnagyobb érdemének, hogy pár év alatt válaszkörzete leghatékonyabb civilszervezetét hozta létre a semmiből. 

  Rock és projektmendzsment

  A képviselőjelölt 1979. április 3-án született Budapesten. A középiskola után előbb az Általános Vállalkozási Főiskolán szerzett vállalkozásszervező közgazdász képesítést, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi karára járt, de az iskolát nem fejezte be. A Corvinusról projektmenedzsment diplomája van, majd a TÜV Rheinlandon járt minőségirányítási belső vállalati auditor képzésre. A politikus bevallása szerint éppen válófélben van, feleségével egy gyermeket nevelnek. Hobbija az utazás, a történelem és a rock zene.

  Kispolgári lét

  2021-es vagyonnyilatkozata alapján nincs jelentős vagyona, egy üllői családi ház tulajdonosa, illetve van egy Ford Mondeója. Adóssága azonban van, 20 millió forintos lakáshitelt törleszt. Egyéni vállalkozóként tevékenykedik, melyből havonta bruttó 300 ezer forint bevétele származik.

  A NAV-ügy sem vette el a kedvét

  A politikus új arc a palettán, komolyabb botrányai sem ismertek. Ha csak azt nem tekintjük annak, hogy az Origo megpróbálta ráégetni, hogy nem fizette be az adóját, amiért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóslistájára kertült. Ahogyan írták: „a Gyurcsány-show egyik jelöltje, Fricsovszky-Tóth Péter nem fizette be az esedékes adóját, így felkerült a köztartozással rendelkezők listájára. A jelöltet, aki Márki-Zay Péter embere, a többi ellenzéki párt éppen ezért megpróbálta kizáratni az előválasztásból. Fricsovszky-Tóth később tisztázta magát, de mindezek mellett a NAV felszámolást folytat azon cég ellen, amelyben Márki-Zay embere vezető tisztségviselő.” Az ügy nem ingatta meg a belé vetett hitet, a Jobbik, a DK, az LMP, az ÚK és az MMM továbbra is támogatják őt.

  Tavaly márciusban arról is cikkeztek Fricsovszky-Tóth kapcsán, hogy egyszerre képviselő és sportegyesületi elnök Üllőn, ami a jogszabályok szerint összeférhetetlennek minősül. Emiatt Kissné Szabó Katalin független polgármester fel is szólította a képviselőt, hogy a sportszervezetnek előirányzott éves támogatás folyósítása érdekében szüntesse meg a helyzetet. Ám Fricsovszky-Tóth ahelyett, hogy eleget tett volna a kérésnek, inkább egy, a kormánylapok szerint egészen extrém megoldási javaslattal állt elő. Fricsovszky-Tóth azt tanácsolta a városvezetésnek, hogy legyen egy közbenső szervezet, nevezetesen az Üllői Diák Sportegyesület, ami megkapja a támogatást, majd ugyanazzal a lendülettel továbbutalja az összeget az általa vezetett Üllő SE-nek. 

  Ne hagyd ki