Szavazz!
More

  Testőrként védték Rétvárit és Gulyást a helyi fideszes nagyemberek

  A saját szavai szerint a Parlamentben hajlandó szóba állni bárkivel Rétvári Bence, de egy kampányrendezvényen már nem. Igaz, az Országgyűlés épületébe sem olyan könnyű beszivárogni, és a hivatalból ott dolgozó sajtómunkások mozgását is erősen korlátozzák. Azaz  Rétvári valószínűleg sehol nem hajlandó vitatkozni, csak ezt cikinek tartotta így deklarálni.

  Roppant kínosra sikerült Rétvári Bence egyik Pest megyei kampányeseménye: az államtitkár Gulyás Gergely miniszterrel karöltve gyakorlatilag egy rétespult mögé menekült a sajtó kérdései elől. Annak érdekében, hogy a Tabu Mentes Ország (TMO) riportere ne zavarja meg a kormánypárti politikusokat, NER-ifjak állták útjukat: a váci Fidelitas elnöke és a KDNP frakciótitkára szó szerint saját testével védte a két országgyűlési képviselőt. 

  Pedig a TMO riportere csak azt próbálta meg kideríteni, hogy Rétvári Bence részt venne-e egy kulturált beszélgetésen a jelölttársaival. Az államtitkár ugyan erre a felvetésre még reagált, de csak annyit mondott: a kérdésre már országos választ adott a pártja. A TMO ezek után még afelől érdeklődött, hogy ha a kormány fő üzenete a béke, mégis hogy tudnák megteremteni, ha nem is hajlandóak szóba állni a versenytársakkal? Rétvári erre úgy válaszolt, hogy ő a Parlamentben mindenkivel szóba áll. Ezek után azonban faképnél hagyta a riportert, akit ekkora már a gyakorlatilag a szabad mozgásában korlátoztak a helyi potentátok.

  A kínos incidensről videó is készült, ami megtalálható a TMO Facebook oldalán, de az esetről hírt adó Vác és környéke online újság is beszámolt. A hírportál szerint a TMO riporterét aztán pár fenyegetőző szimpatizáns Szádoczki Imre váci Fidesz-elnökkel kiegészülve elküldte a kampányrendezvényről.

  Az eset tíz-tizenkét évvel ezelőtt még megmosolyogtató lett volna, mostanra azonban megszokottá vált, hogy gyakorlatilag lehetetlen kritikus kérdéseket feltenni a kormánypárti politikusoknak. Orbán Viktor évek óta nem ad interjút olyan sajtóterméknek, amely valamilyen módon nem kötődik a NER-hez, a Parlamentben pedig Kövér László korlátozta az újságírók munkáját. Ráadásul nem csak a tőlük független sajtóval, de a versenytársakkal sem állnak szóba a kormánypártokhoz tartozó politikusok. Hiába hívta vitára Márki-Zay Péter Orbán Viktort, a miniszterelnök nem vette fel a kesztyűt. A Fidesz-KDNP politikusai pedig helyi szinten ugyanígy állnak hozzá a vitához és nem állnak ki a választók elé, hogy ütköztessék érveiket az Egységben Magyarországért jelöltjeivel.

  Orbán a vitáról

  Nem, nem lesz semmi. Nem lesz, nem lesz. Azért, mert nem lesz. Mert nem lesz – ezekkel az érvekkel hajolt el Orbán Viktor, amikor Tordai Bence (a Párbeszéd politikusa) az országgyűlésben arról faggatta: kiáll-e egy miniszterelnök-jelölti vitára Márki-Zay Péterrel.

  Ne hagyd ki